Afscheidsfotografie

“Foto’s zetten de tijd stil. Met een fotoreportage keren de nabestaanden – in alle rust – terug naar de laatste uren voor het definitieve moment van afscheid. Op respectvolle en waar mogelijk onopvallende manier fotografeer ik momenten die voor u belangrijk zijn.”

Afscheid nemen is een ingrijpende gebeurtenis met momenten die aan de nabestaanden voorbij gaan door de vele emoties. Foto’s kunnen bijdragen aan het verwerken van het rouwproces.

Ik ben aangesloten bij de coöperatie ‘Afscheidsmomenten’, een landelijk team afscheidsfotografen. We versterken elkaar op diverse fronten en willen het vak ‘afscheidsfotograaf’ meer bekendheid te geven. Wij weten inmiddels dat het een absoluut toegevoegde waarde kan zijn om naast de eigen herinneringen ook een aanvullend beeld te hebben van de laatste dagen rondom het afscheid van een dierbare.  ‘Om te herinneren uit liefde.

Februari 2019 heb ik met een aantal collega’s het keurmerk afscheidsfotograaf behaald.

beeldmerk keurmerk-def

2017-09 logo afscheidsmomenten

   www.afscheidsmomenten.nl

Regionaal werk samen met diverse uitvaartondernemingen, waaronder Achaat Uitvaartverzorging Assen, Ellen Nooren Uitvaartverzorging Tynaarlo en Westera Uitvaartverzorging Vries. Ik fotografeer tevens uitvaarten verzorgd door Monuta, Yarden en Dela. Daarnaast word ik regelmatig door families rechtstreeks benaderd.

Werkwijze

In overleg met de uitvaartbegeleider of rechtstreeks met mij geeft u aan wat u vastgelegd wilt hebben. Iedere wens is bespreekbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk enkele dagen voor het daadwerkelijke afscheid te beginnen met de reportage, door de versierde kist, de bloemen of de gemaakte tekeningen alvast te fotograferen. Op de dag zelf kan ik vanuit uw huis of vanuit de aula beginnen.
De foto’s worden door mij geselecteerd en bewerkt. U ontvangt deze vervolgens op usb stick.
Ik stel in overleg graag een album voor u samen. Vaak wordt het zelf maken van een album langer uitgesteld dan men vooraf dacht. Het is fijn om niet al te lang na het afscheid een mooi professioneel album met alle beelden rondom het afscheid binnen handbereik te hebben. Met het fotoalbum op schoot komen er vaak mooie en dierbare herinneringen boven, waar u in alle rust bij stil kunt staan en over kunt praten.

Prijzen

Gemiddeld duurt een afscheid ongeveer 4 uur en de prijs voor een fotoreportage hiervan is €550,-
Indien een afscheid langer duurt loopt de prijs van een reportage op tot bijvoorbeeld €925,- op basis van 8 uur fotografie.

De startprijs van een album is €290,- . Dit album van 20×30 cm. en heeft 40 pagina’s (20 sheets). De prijs van een extra sheet, 2 pagina’s, is €7,50. Wellicht interessant te weten: Laat u het album door mij samenstellen kan ik de gehele opdracht inclusief de gemaakte foto’s op usb leveren op basis van 9% btw i.p.v. 21% btw.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en exclusief een km-vergoeding van €0,30. Ik fotografeer voornamelijk in de noordelijke provincies en de eerste 50 km. worden niet berekend.