Afscheidsfotografie

“Foto’s helpen herinneren.  Op respectvolle en waar mogelijk onopvallende wijze fotografeer ik momenten die voor jou belangrijk zijn.”

Afscheid nemen is een ingrijpende gebeurtenis. Emoties wisselen elkaar voortdurend af en er gebeurt veel tegelijk. Als nabestaande kun je het soms allemaal niet goed bevatten. Hoe fijn is het dan dat je op een later tijdstip – in alle rust – met een herinneringsalbum op schoot deze dag nogmaals kunt ‘doorbladeren’. Foto’s bieden tevens een mooie aanleiding om met familie en dierbaren over het afscheid en gemis te praten. Praten en herinneringen ophalen geven licht en lucht in verdrietige tijden waarin je opnieuw je weg moet leren vinden.

Ik ben aangesloten bij de coöperatie ‘Uitvaartfotografen Noord’ (U.F.N.) en bij de landelijke coöperatie ‘Afscheidsmomenten’. Als uitvaartfotografen versterken wij elkaar op diverse fronten en willen wij het vak afscheidsfotograaf meer bekendheid te geven. Wij weten inmiddels dat het van absoluut toegevoegde waarde kan zijn om naast de eigen herinneringen ook een aanvullend beeld te hebben rondom het afscheid van een dierbare.

Om troost te bieden en te herinneren uit liefde

In februari 2019 heb ik met een aantal directe collega’s het landelijke keurmerk afscheidsfotograaf behaald.

www.afscheidsmomenten.nl

beeldmerk keurmerk-def2017-09 logo afscheidsmomenten

www.uitvaartfotografennoord.nl

 Logo uitvaartfotografen Noord - 500px - doorzichtig

Ik werk samen met diverse regionale uitvaartondernemingen, waaronder Achaat Uitvaartverzorging Assen, Ellen Nooren Uitvaartverzorging Tynaarlo en Westera Uitvaartverzorging Vries. Ik fotografeer tevens uitvaarten verzorgd door Monuta, Yarden en Dela. Daarnaast word ik regelmatig door families rechtstreeks benaderd.

Werkwijze
In overleg met de uitvaartbegeleider of rechtstreeks met mij geven jullie aan wat je vastgelegd wilt hebben. Iedere wens is bespreekbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk enkele dagen voor de crematie of begrafenis te beginnen met de reportage. Denk hierbij aan de versierde kist, de vele bloemen of de gemaakte tekeningen. Op de dag zelf kan ik vanuit het huis of de aula beginnen.
De foto’s worden door mij geselecteerd en bewerkt. Je ontvangt na een aantal weken een usb stick met de foto’s inclusief een klein album met 12 foto’s cadeau.
Ik stel in overleg graag een album voor je samen. Vaak wordt het zelf maken van een album langer uitgesteld dan de bedoeling was. Het is fijn om niet al te lang na het afscheid een mooi professioneel album met waardevolle beelden rondom dit  afscheid binnen handbereik te hebben.

Prijzen

Gemiddeld duurt een uitvaart om en nabij 4 uur.

De prijs voor een fotoreportage van 4 uur – inclusief een klein album met 12 foto’s, exclusief een luxe album – is €575,-  incl. btw.
Voor ieder extra uur bereken ik €90,- per uur.

Een reportage van 4 uur – inclusief een luxe fotoalbum met 40 pagina’s –  kost €875,- incl btw.

Een reportage van 4 uur – inclusief een luxe fotoalbum met 60 pagina’s –  kost €950,- incl btw.

Een reportage van 2 uur – inclusief een klein album met 12 foto’s, exclusief een luxe album – kost 395,- * incl btw.

Ik fotografeer voornamelijk in de noordelijke provincies en de eerste 50 km. worden niet berekend. Daarna bereken ik €0,30 per kilometer.

Foto’s

Deze foto’s zijn met toestemming van de diverse families geplaatst, zodat jij je een beeld kunt vormen wat afscheidsfotografie inhoud.