Afscheidsfotografie

“Foto’s zetten de tijd stil. Met een fotoreportage keren de nabestaanden – in alle rust – terug naar de laatste uren voor het definitieve moment van afscheid. Op respectvolle en waar mogelijk onopvallende manier fotografeer ik momenten die voor u belangrijk zijn.”

Afscheid nemen is een ingrijpende gebeurtenis met momenten die aan de nabestaanden voorbij gaan door de vele emoties. Foto’s kunnen bijdragen aan het verwerken van het rouwproces.

Inmiddels ben ik aangesloten bij de coöperatie ‘Afscheidsmomenten’, een landelijk team afscheidsfotografen. We versterken elkaar op diverse fronten en willen het vak ‘afscheidsfotograaf’ meer bekendheid te geven. Wij weten inmiddels dat het een absoluut toegevoegde waarde kan zijn om naast de eigen herinneringen ook een aanvullend beeld te hebben van de laatste dagen rondom het afscheid van een dierbare. ‘Om te herinneren uit liefde’

www.afscheidsmomenten.nl

2017-09 logo afscheidsmomenten

Regionaal werk samen met diverse uitvaartondernemingen, waaronder Achaat Uitvaartverzorging Assen, Ellen Nooren Uitvaartverzorging Tynaarlo en Westera Uitvaartverzorging Vries. Ik fotografeer tevens uitvaarten verzorgd door Monuta en Yarden. Daarnaast word ik regelmatig door families rechtstreeks benaderd.

Werkwijze

In overleg met de uitvaartbegeleider of met mij geeft u aan wat u vastgelegd wilt hebben. Iedere wens is bespreekbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk een dag voor het afscheid te beginnen met de reportage, door de versierde kist, de bloemen of de gemaakte tekeningen alvast te fotograferen. Op de dag zelf kan ik vanuit uw huis of vanuit de aula beginnen.
De foto’s worden door mij geselecteerd en bewerkt. U ontvangt deze vervolgens usb stick.
U kunt van deze reportage zelf een digitaal album samenstellen, maar ik verzorg dit ook graag voor u. Vaak wordt het zelf maken van een album wat meer uitgesteld dan men vooraf dacht. Het is fijn om niet al te lang na het afscheid een mooi professioneel album met alle herinneringen nabij te hebben. Foto’s ondersteunen de herinneringen en houden ze levend.

Prijzen

De prijzen variëren van €150,- tot aan maximaal € 900,-
Het fotograferen vanuit uw huis tot aan het begin van de afscheidsdienst kost bijvoorbeeld €150,- (dit op basis van een gebruikelijke afstand tussen huis en locatie van afscheid)
Wilt u dat ik bij de gehele ceremonie rondom het afscheid aanwezig ben, bereken ik een bedrag van €550,- tot  €900,- (€550,- op basis van ongeveer 4 uur en maximaal  €900,- op basis van een volledige dag van ongeveer 8 uur fotografie)
De prijs voor een eventueel album wordt in overleg bepaald. Gemiddeld is de prijs van een album €295,- (exclusief 6% btw), gevuld met ongeveer 40 pagina’s herinneringen.
Overige genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief een km-vergoeding van €0,30 en ik fotografeer voornamelijk in de noordelijke provincies en eerste 25 km. worden niet berekend.